В Україні автоматизують видачу повісток: деталі від Міноборони

Фото ілюстративне

Міноборони готує новий формат видачі повісток. Зокрема, планує автоматизувати цей процес. Про це розповів у подкасті DOU розповів начальник Управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег Берестовий, пише Файне місто.

Як зараз відбувається видача повісток – вони роздруковуються, підписуються вручну і потім така стопка приходить начальнику ТЦК, який має підписувати, ставити печатку і потім це все розносити. Це не ефективно зовсім. Тому ми зробили зараз функціонал, щоб можна було генерувати її в Оберезі, підписувати електронним підписом начальника ТЦК і навіть не роздруковувати безпосередньо в ТЦК, – розповів Берестовий.

Начальник управління додав, що цей процес не лише буде прозорішим, а й дозволить військово-політичному керівництву мати більш релевантну інформацію. 

Вона (повістка, – ред) буде відправлятися на централізований друк, з централізованого друку відправлятися на Укрпошту, вона її буде розвозити. І нас буде інформація, де ця повістка буде знаходитися. Вона була доставлена, не доставлена, десь загублена, скільки часу на доставлення пішло, – зазначив посадовць.

За словами Берестового, перевірити правдивість повістки можна буде через додаток “Резерв+”. Зокрема, там буде функція для сканування QR-коду, яка дозволить визначити, чи підписана повістка електронним підписом начальника ТЦК і чи є вона дійсною.

Читайте також:

Exit mobile version