Житель Тернопільщини організував “бізнес” на гуманітарній допомозі (Фото)

Фото: ГУНП в Тернопільській області

Поліцейські Тернопільщини затримали чоловіка під час отримання ним коштів за три автомобілі. За скоєне йому загрожує до семи років в’язниці. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУНП в Тернопільській області.

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів ГУНП в Тернопільській області під оперативним супроводом Департаменту військової контррозвідки СБУ викрили жителя Кременецького району, який організував «бізнес» на гуманітарній допомозі.

Фото: ГУНП в Тернопільській області

Фігурант продавав військовим транспортні засоби, які ввозилися на територію України з-за кордону через благодійні фонди як гуманітарна допомога. Так, маючи доступ до автомобілів, чоловік підшукав на них покупців серед військовослужбовців.

Фото: ГУНП в Тернопільській області

Правоохоронці затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання 13 тисяч доларів за продаж трьох позашляховиків марок Jeep Grand Cherokee, Opel Frontera та Nissan X-Trail.

На підставі зібраних доказів слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 201-2 (продаж товарів гуманітарної допомоги, з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі під час воєнного стану) Кримінального кодексу України, – йдеться у повідомленні.
Фото: ГУНП в Тернопільській області

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до семи років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі триває досудове розслідування. Поліцейські встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до незаконної схеми.

Читайте також: Привласнювали дрони, призначені для військових: на Тернопільщині викрили працівників поштового сервісу (Фото)

Exit mobile version