Навчання в умовах карантину, та в яких областях України діти не підуть до школи з 1 вересня

Фото ілюстративне// Джерело: мережа Інтернет

До 31 серпня в Україні продовжено адаптивний карантин. Надворі – серпень, тож багатьох батьків хвилює запитання, як навчатимуться діти з 1 вересня – у школі чи дистанційно. Зазначимо, що з 1 серпня запроваджено чотири основні зони карантину, в залежності від епідситуації в регіонах, інтенсивності та особливостей поширення COVID-19. Зокрема, “зелену”, “жовту”, “помаранчеву” та “червону”. Тернопіль нещодавно віднесли до найкритичнішої зони. Проте, як повідомив Максим Степанов, станом на 5 серпня обласний центр має всі шанси потрапити у “зелену” зону, адже рівень захворюваності в краї знизився.

Так в регіонах, які потрапляють у “зелену”, “жовту” і “помаранчеву” зони, діти з 1 вересня повернуться за парти. Хоча при цьому на території регіонів із “помаранчевим” рівнем небезпеки дітям можна відвідувати навчальні заклади в групах не більше 20 осіб. Водночас Міністерство освіти і науки не виключає змішаного способу навчання, коли частину навчального часу школярі проводитимуть онлайн, а частину – офлайн.

А ось що стосується зон із “червоним” рівнем епідеміологічної ситуації, то існує чітка заборона на відвідування дітьми навчальних закладів. Тут заняття проводитимуть дистанційно.

Нагадаємо,  Тернoпільщина мoже oпинитися у “зеленій” зoні карантину. Прo таку перспективу під час брифінгу повідомив Міністр oхoрoни здoрoв’я України Максим Степанoв. За його словами, область четвертий день поспіль відповідає національним індикаторам. Більш детально про це – у нашому попередньому матеріалі.

Exit mobile version