Сучасний культурний простір «АртГараж» відкрили у Чорткові (Фото)

Фото: Чортківська міська рада

Бібліотечний АртГараж: дружній простір, доступний кожному. Саме так називався проєкт, ініційований Чортківською публічною бібліотекою. Про це пише Файне місто з посиланням на Чортківську міську раду.

Саме таке формулювання – «дружній простір, доступний кожному» – ідеально описує щойно збудований «АртГараж», двері якого офіційно відчинились.

Фото: Чортківська міська рада

Ключем до демократичного відновлення України є залучення і розвиток спільнот: об’єднання людей, спілкування і взаємне слухання, взаємопідтримка і планування спільного майбутнього. Щоби це ставалося, важливими є публічні простори — доступні приміщення чи простори, де різні люди можуть збиратися разом і взаємодіяти. Тепер такий простір є і у Чорткові, – йдеться у повідомленні.
Фото: Чортківська міська рада

На місці демонтованого аварійного гаражу з’явився модульний подієвий павільйон «АртГараж» – якісний, живий та доступний кожному (з дотриманням вимог інклюзії) публічний простір у Чорткові для згуртування, підтримки та взаємодії різних груп містян, створення дружнього середовища для спілкування, проведення заходів та генерації ідей для розвитку нашого чудового міста.

Фото: Чортківська міська рада

На відкриття «АртГаражу» завітали також українські та закордонні делегації. У день відкриття у «АртГаражі» відбувся благодійний гаражний розпродаж, творчі майстерки, активності для дітей із молодших класів, книжковий старт для малят, панельна дискусія, невеличкий камерний концерт та перегляд фільму.

Читайте також: Чат-бот з вакцинації запрацював в Україні

Exit mobile version