Росіяни атакували Львів ракетами та шахедами (Фото)

Фото: Львівська обласна прокуратура

LVIV - 1

Зранку 4 вересня 2024 року військові рф здійснили ракетний обстріл м. Львів. Внаслідок атаки в історичній частині міста пошкоджено житлові будинки. Про це пише Файне місто з посиланням на голову Львівської ОВА.

Також пошкоджено навчальні та медичні заклади. Наразі відомо про 7 загиблих людей, серед яких діти. Поранено 40 людей. Точна кількість постраждалих уточнюється.

Ймовірно під завалами ще можуть знаходитись люди, тривають пошуково-рятувальні роботи. Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф, – Львівська обласна прокуратура.

Через нічну атаку у Львові пошкоджені щонайменше сім пам’яток архітектури місцевого значення. Зокрема на вулицях Коновальця та Кокорудза.

Фото: Львівська обласна прокуратура

Усі будинки розташовані в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО. Вони є у державному реєстрі нерухомих пам’яток України. Комісія з представників органів охорони культурної спадщини міста та області почне працювати на обʼєктах і складати акти обстеження, щойно екстрені служби нададуть туди доступ.

UPD: У Львові завершили аварійно-рятувальні роботи на місцях атаки окупантів. Надзвичайники врятували 12 людей. На жаль, семеро людей загинули. За уточненими даними, серед них є двоє дітей – 7 та 14 років. Постраждали 64 людини. Зокрема восьмеро дітей. До ліквідації наслідків залучали понад 150 рятувальників і 38 одиниць спецтехніки, – голова Львівської ОВА.

Детальніше про вибухи та напрями руху ворожих ракет читайте у нашому Телеграм-каналі.

Читайте також: Пілотний проєкт з підготовки водійок вантажівок стартує в Україні

Фото: Львівська обласна прокуратура
Exit mobile version