На Тернопільщині чоловік напідпитку їздив у комендантську годину

Фото: ілюстративне

Ілюстративне фото з мережі Інтернет

Житель Тернопільського району пропонував поліції 15 000 гривень. Тепер, окрім адміністративного протоколу, порушнику загрожує ще й кримінальне покарання. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільщини.

Під час патрулювання у комендантську годину правоохоронці зупинили автомобіль марки ВАЗ 21063. Спілкуючись з водієм інспектори сектору реагування патрульної поліції помітили, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Порушник – 27-річний житель Зборівської міської громади.

Під час складання адміністративного протоколу чоловік намагався «залагодити питання» й запропонував інспекторам поліції 15 000 гривень. Факт пропозиції неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група Зборівського відділення поліції, – йдеться у повідомленні.

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4-х років позбавлення волі.

Окрім того, чоловік нестиме адміністративну відповідальність за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння згідно зі ст. 130 (Керування транспортними засобами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За рішенням суду порушнику доведеться сплатити штраф у розмірі 17 000 гривень і його можуть позбавити права керувати транспортом.

Читайте також: За вихідні на Тернопільщині згоріло 6 гектарів сухої трави (Фото) 

Exit mobile version