Електронні ветпаспорти для домашніх тварин з’являться в Україні

Фото: з вільних джерел

В Україні стартував проект із запровадження ідентифікації та реєстрації домашніх тварин. Про це пише Файне місто з посиланням на Урядовий портал.

Цей проект ініційований Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з Держпродспоживслужбою та Міністерством цифрової трансформації.

У Реєстрі зберігатиметься вся інформація про тварину включно з історією щеплень, тому в разі втрати паперового ветеринарного паспорта ці дані можна буде відновити. Це також полегшить пошук загублених котів, собак і тхорів, їхню ідентифікацію та повернення власникам. Під час візиту до ветеринара також буде сформовано електронний ветеринарний паспорт улюбленця.

Запровадження системи ідентифікації та реєстрації домашніх тварин — ефективна європейська практика, яка дозволяє підійти до проблеми комплексно: не лише регулювати кількість безпритульних тварин, але й успішно протидіяти сказу, — пояснює Денис Башлик.

Проект є першою цифровою ініціативою держави в сфері ветеринарної медицини, і головною інновацією для власників у майбутньому стане поява електронних ветпаспортів у Дії.

Проект реалізується в два етапи:

У подальших планах Проекту — інтеграція Єдиного державного реєстру з міжнародними базами даних домашніх тварин, зокрема Europetnet.

Читайте також: Пам’ять полеглих захисників та захисниць України вшанували у Тернополі (Фото)

Exit mobile version