На Тернопільщині закликають вакцинувати собак і котів проти сказу

Фото: Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області

У межах міжнародних зобов’язань України перед Євросоюзом щодо ліквідації сказу, у Чортківському районі триває вакцинація домашніх тварин (котів і собак). Про це пише Файне місто посилаючись на Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Для запобігання випадкам сказу серед тварин, необхідно щороку вакцинувати всіх домашніх улюбленців, починаючи з тримісячного віку. Вакцина проти сказу є безкоштовною, і для її отримання достатньо звернутися до ветеринарних лікарень Держпродспоживслужби у вашому регіоні.

Контактна інформація державних лікарень ветеринарної медицини Тернопільської області забрана у фото.

Ідентифікація тварин має бути здійснена до вакцинації проти сказу. Ці дані вносяться до ветеринарно-санітарного паспорта встановленого зразка, який видається у державній ветеринарній лікарні.

Нагадаємо, розповсюджувачами сказу можуть бути безпритульні собаки і коти, лисиці, вовки, тому краще тримати дистанцію і уникати контакту з такими тваринами.

Фото: Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області

Симптоми, які проявляють інфіковані тварини:

Якщо невідома тварина покусала, потрібно 15 хвилин промивати рану водою з господарським милом, обробити антисептиком і негайно звернутись до лікаря. Проти сказу немає ефективного лікування.

Читайте також: У Тернополі відбувся турнір із плавання на відкритій воді (Фото)

Exit mobile version