Канадець-ветеран з ампутованою ногою приїхав до Тернополя, щоб зібрати гроші на протези для українських військових (Відео)

Фото: Файне місто

Сьогодні, 26 серпня, у Тернопіль на велосипеді прибув канадець польського походження Якуб Кепка. Чоловік здійснює веломаршрут з ампутацією ноги вище коліна, збираючи гроші для українських військових. Про це пише Файне місто.

67-річний ветеран війни прибув в Україну, щоб підтримати українців, які втратили кінцівки, та зібрати 100 000 доларів США на протези і навчання українських фахівців з протезування.

Я працював в Україні 2 роки тому, коли тут почалася війна.Перебував тут приблизно 6 місяців. Одного разу я приїхав до Львова з сином. Під час прогулянки містом я побачив молодого чоловіка, який нещодавно втратив ногу. Він йшов на милицях, і його рана ще кровоточила. Я не зупинився, щоб з ним поговорити, ів душі я зрозумів що зрадив того чоловіка. Я міг би підтримати його, але тоді не запропонував допомоги і не надав наснаги. Це дуже мене турбувало, але тому я зараз тут з вами. Це стало початком та поштовхом для створення проєкту HopeRaising Expedition, – розказує Якуб Кепка.

Чоловік їде близько 1200 км з Кракова до Києва. По дорозі він зупиняється у різних містах, ділиться враженнями, спілкується з мешканцями, місцевою владою, громадськими й волонтерськими організаціями, розповідає про свою мету.

Сьогодні я б також хотів ще зустрітись із військовими, які мають ампутації. Висловити їм слова підтримку і додати мотивації. Маршрут вибрали такий, щоб я зміг його подолати та заїхати у ті міста де є захисники з пораненнями, які мають ампутації, та людей з інвалідністю, які постраждали після воєнних дій. Це моя головна місія тут, бо я розумію, який важкий стан може бути у цих людей, – каже ветеран.

Маршрут у межах його проєкту «Hope Raising Expedition» відбувається через шість польських міст та десять українських: Яворів, Львів, Тернопіль, Рівне, Звягель, Житомир, Бородянка, Буча, Ірпінь, Київ.

Підтримати ініціативу можна не лише фінансово. Якуб Кепка запрошує всіх охочих приєднатися до його подорожі на будь-якому етапі подорожі. Анкету для участі та розклад відвідування різних міст України можна знайти – за посиланням.

Читайте також: На Тернопільщини відкрили меморіальні дошки трьом полеглим захисникам (Фото)

Exit mobile version