Тернопільська міська рада подає в суд на Держаудитслужбу (Відео)

Нещодавно Державна аудиторська служба України (Держаудитслужба) опублікувала результати ревізії Тернопільської міської ради. Висновки держаудиторівнеодноразово були оспорені в судах, скасовані рішеннями Верховної ради, а дані по керівницю служби внесені до бази «Миротворець» з приміткою «Усвідомлені дії, спрямовані на підрив обороноздатності, державної та економічної безпеки України в період дії воєнного стану».

Держаудитслужба звинуватила Тернопільську міську раду у «сумнівних» рішеннях щодо пайових внесків забудовників, виплат працівникам та мирову угоду щодо передачу місту дитячого садка.

В свою чергу Тернопільська міська рада категорично не погоджується з висновками Державної аудиторської служби України та вказує, що висновки аудиторів є необґрунтованими і “сумнівними”. Тернопільська міська рада на своєму офіційному сайті наголошує, що всі її дії здійснювались відповідно до норм чинного законодавства.

Пайова участь забудовників

Міська рада спростовує звинувачення щодо розміру пайових внесків для забудовників:

– Рішення про встановлення коефіцієнту 0,01 для розрахунку пайових внесків було прийнято в межах повноважень міської ради відповідно до законодавства.

– Замість грошових внесків забудовники виконали роботи з капітального ремонту вулиці Київської (в напрямку нового мікрорайону) на суму 49,3 млн грн, що значно перевищує суму пайових внесків. Про ремонт цієї дороги просили самі жителі прилеглих будинків. Роботи продовжуються, і загальна їх вартість складе 175,2 млн грн.

– Додатково забудовниками сплачено 1,7 млн грн пайових внесків та передано в комунальну власність інженерні мережі вартістю 13,7 млн грн.

– У підсумку бюджет громади отримає майна та робіт на 218,5 млн грн, що на 83,2 млн грн більше, ніж було б сплачено пайових внесків.

Виплати працівникам 

Міська рада спростовує звинувачення щодо виплат працівникам:

– Аналогічна перевірка у 2016 році не виявила жодних порушень в оплаті праці. Міська рада вважає це доказом упередженості та спекуляції Держаудитслужби на чутливій темі.

– Порядок нарахування премій відповідає чинному законодавству, що підтверджено рішенням Тернопільського міськрайонного суду від 18.04.2023.

Передача місту дитячого садка замість пайового внеску

Щодо звинувачень через отримання будівлі дитячого садочка у комунальну власність міста: 

– Мирова угода була затверджена ухвалою Господарського суду Тернопільської області.

– Вартість отриманого садка (16,6 млн грн) перевищує суму пайового внеску (16,2 млн грн) на 450 тис. грн. Будівництво садка у новому мікрорайоні (по вулиці Микулинецькій за авторинком) було проханням жителів мікрорайону. 

– Міська рада запрошує тернополян переглянути відео, щоб переконатися, що садочок, який місто отримало у комунальну власність, вже незабаром зможе приймати дітей.

Тернопільська міська рада наголошує, що діяла виключно в інтересах громади та в межах законодавства. Вона стверджує, що висновки аудиторів суперечать фактам та судовим рішенням. Міська рада заявляє про готовність відстоювати свою позицію у встановленому законом порядку, що може включати судовий позов проти Держаудитслужби.

Читайте також: У Тернополі відзначили День Державного прапора України (Фото) 

Exit mobile version