Звання “Герой України” просять присвоїти посмертно 28-річному захиснику Олександру Пителю з Тернополя (Петиція)

Фото: з вільних джерел

Жителів Тернопільщини та всіх небайдужих просять долучитися підписати петицію, щоб 28-річному захиснику Олександру Пителю посмертно присвоїли почесне звання “Герой України”. Про це пише Файне місто з посиланням на петицію №22/231758-еп.

Авторка петиції – Уляна Питель-Хащевська. Мати Героя зазначає, що Олександр пішов воювати добровольцем. Загинув у березні 2022 році на Луганщині.

Прошу Вас присвоїти звання Герой України (посмертно) хороброму Захиснику України , солдату Пителю Олександру Ігоровичу , номер обслуги кулеметного взводу 1 механізованого батальйону військової частини А0998. 11. 03. 2022 близько 12 години, загинув внаслідок бойового зіткнення та масового артилерійського обстрілу поблизу н.п. Золоте-4, Луганської області, – йдеться у тексті петиції.

Захисник 1 листопада 2019 року вступив до лав Збройних Сил України. Також у 2020 році Олександр брав участь у змаганнях: в першості серед військових частин оперативного командування “Захід” з рукопашного бою. Нагороджений за зайняте перше місце генералом-майором О. Мікац.

Також у 2021 році брав участь у чемпіонаті Збройних Сил України серед видів , окремих родів військ (сил) ЗСУ з рукопашного бою.

Нагороджений у номінації “Воля до перемоги” Головнокомандувачем Збройних Сил України генералом-полковником Р. Хомчак, медаллю “Операція Обʼєднаних Сил. За Звитягу та Вірність”, орденом “За мужність” ІІІ ступеня Указом Президента України (посмертно), почесним нагрудним знаком “Хрест хоробрих” Головнокомандувачем Збройних Сил України (посмертно), орденом “Хрест Героя” (посмертно), а також нагороджений нагрудним знаком “Ветеран війни”, – йдеться у петиції.


Олександр був великий патріот України, який не зміг стояти осторонь, коли в його Україні лютує війна. У важкому бою за рідну землю, виявивши стійкість, мужність, хоробрість, силу духу , мій син віддав найдорожче шо в нього було: Своє ЖИТТЯ.

Станом на 23 серпня петиція зібрала 8188 голосів з 25000 необхідних. Підтримати ініціативу ще можна, адже збір підписів триватиме 75 дні. Мати полеглого Героя дуже просить долучитися, щоб Олександру Пителю таки присвоїли заслужене звання.

Підписати петицію можна ЗА ПОСИЛАННЯМ.

Читайте також: Полеглому сержанту Сергію Козаку з Тернополя просять присвоїти звання “Герой України” (Петиція)

Exit mobile version