У Тернополі чоловік “обікрав” свою квартиру, щоб не повертати борг

Тернополянин заявив у поліцію, що його квартиру обікрали, а саме винесли значну суму грошей. Під час розслідування виявилося, що причетним до “злочину” є сам заявник. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

На початку квітня житель Тернополя звернувся до поліції і повідомив, що невідома особа проникла до його квартири й викрала 39 тисяч гривень та 4600 доларів.

Виїхавши на місце події, поліцейські не виявили слідів проникнення сторонніх осіб до помешкання. Проте всередині панував безлад, усі речі були перевернуті.

Заявник стверджував, що повернувся додому й виявив зникнення грошей, які мав повернути як борг.

Фото: поліція Тернопільщини

У ході розслідування правоохоронці встановили, що чоловік надав неправдиву інформацію про злочин, оскільки не мав змоги повернути борг знайомим. Тернополянин зізнався, що позичив гроші та мав віддати їх у визначений термін. Однак, не маючи реальної можливості це зробити, вигадав історію про крадіжку.

Слідчі поліції Тернопільського райуправління поліції оголосили тернополянину підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення) та ч. 2 ст. 384 (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) Кримінального кодексу України, – йдеться у повідомленні поліції.

Днями суд завершив розгляд кримінального провадження. Суддя визнав підозрюваного винним і призначив йому покарання – один рік іспитового строку.

Exit mobile version