Тернопіль накрило смогом: міський голова закликає мешканців не виходити на вулицю без гострої потреби


Вночі 20 серпня росіяни завдали удару по промисловому обʼєкту в Тернополі. На місці події сталася пожежа, яку продовжують гасити станом на 9 годину ранку. Міський голова Сергій Надал закликам мешканців міста обмежити перебування надворі та закривати вікна у приміщенні, пише Файне місто.

На щастя, ніхто з людей не постраждав. Станом на зараз перевищення шкідливих речовин у повітрі та воді не виявлено. Я дякую всім за оперативне реагування. Прошу тернополян обмежити перебування надворі, за можливості закрити вікна у приміщеннях, доки триває гасіння пожежі, закликає мер Тернополя Сергій Надал.

Однак, за даними IQAir, Тернопіль очолив рейтинг українських міст з найбруднішим повітрям.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на місці події працювали понад 20 одиниць техніки та 90 рятувальників працюють на місці події. Також залучили два пожежних потяга з Тернополя і Львова. Станом на 9 годину ранку пожежу локалізували і продовжують гасити. Потерпілих немає.

Заміри повітря на вміст хімічних речовин та продуктів горіння проводили в 7 точках міста. Станом на 9:00, перевищень допустимих концентрацій немає

Також фахівці провели забір питної води. Шкідливих речовин не виявили.

Читайте також:

Exit mobile version