Кількість заброньованих від мобілізації наблизилася до мільйона осіб

Фото з відкритих джерел

Наразі близько 930 000 військовозобов’язаних українців заброньовані від мобілізації. Вже за тиждень ця кількість перетне межу в 1 мільйон. Про це пише Файне місто з посиланням на заступника міністра оборони Івана Гаврилюка під час круглого столу “Законодавчі підходи до бронювання працівників підприємств”.

Гаврилюк підкреслив, що нормальна побудова захисту держави – це коли одні воюють, а інші працюють на оборону. Також за його словами, економіка має бути переведена на рейки війни, але на сьогодні в Україні “одиниці підприємств працюють у три зміни”. Водночас іноземна підтримка не збільшується і збільшуватися не буде, вважає посадовець.

Заступник міністра зазначив, що Росія не зменшує присутність на окупованих територіях України. На початок року угруповання РФ нараховувало 440 000 осіб на окупованих територіях, зараз – близько 600 000, а до кінця року очікується зростання до 800 000 осіб.

Нагадаємо, отримати бронь наразі можуть лише працівники критично важливих для економіки підприємств. Для цього компаніям потрібно відповідати трьом із семи критеріїв, що прописані в постанові Кабміну №76.

17 липня на порталі «Дія» запрацював сервіс електронного бронювання військовозобовʼязаних. Для забезпечення військових потреб можливо забронювати близько 1,2 млн людей.

Більше: Запрацювало бронювання у “Дії”: як скористатися послугою

Читайте також:

Exit mobile version