Дефіцит потужностей зріс: яка ситуація в енергосистемі

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

В Україні очікується збільшення споживання електроенергії у зв’язку зі спекою. Від сьогодні, 19 серпня, енергетики уже застосовують графіки відключень світла. Про це пише Файне місто з посиланням на заступницю міністра енергетики Світлану Гринчук.

Вона додала, що руйнування енергетичних об’єктів у наслідок російських ударів робить українську енергосистему дуже чутливою.

Будь-які додаткові пошкодження або навіть погодні умови можуть призвести до того, що енергетикам доведеться застосовувати графіки відключень, – зауважила заступниця міністра.

Вона також повідомила, що енергетики продовжують ремонти, і невдовзі планують ввести у роботу додаткові потужності генерації.

В “Укренерго” повідомили, коли сьогодні почнуться відключення світла

Як повідомили в Укренерго, станом на ранок 19 серпня, електроспоживання на 2,5% перевищує рівень попереднього робочого дня.

У зв’язку з дефіцитом потужностей в енергосистемі, з 17:00 до 21:00 сьогодні будуть введені обмеження на споживання для всіх, окрім критичної інфраструктури та підприємств, що купують понад 80% електроенергії за кордоном.

В цей період буде діяти одна черга відключень. Графіки обмежень можна знайти на офіційних сайтах обленерго та в соцмережах.

Відключення світла на Тернопільщині 19 серпня

За даними Тернопільобленерго, у понеділок, 19 серпня на Тернопільщині відключатимуть світло за графіком:

Читайте також:

Exit mobile version