На Тернопільщині виявили ще 5 незаконних сміттєзвалищ

Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

У Козлівській громаді на Тернопільщині виявили стихійні звалища з відходами. Загальна площа засмічень становить 43 019 м2. Про це пише Файне місто з посиланням на Державну екологічну інспекція у Тернопільській області.

Як йдеться у повідомленні, 5 масштабних стихійних сміттєзвалищ виявили на території населених пунктів: Таурів, Козлів, Слобідка, Дмухівці, Покропивна. Найбільше стихійне звалище з відходами знаходиться у селі Таурів, яке займає 30 000 м2.

Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

Згідно ст. 26 Закону України «Про управління відходами», ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» вирішення питання щодо організації управління побутовими відходами, забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів та здійснення контролю за додержанням земельного та природоохоронного законодавства належить до повноважень органів місцевого самоврядування, – зазначили в екоінспекції.
Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

Відтак, фахівці направили вимогу до Козлівської селищної ради. Екологи вимагають ліквідувати стихійні сміттєзвалища, а також вживати заходів щодо попередження таких порушень у майбутньому.

Читайте також:

Exit mobile version