На Тернопільщині призначили нового голову ОВА

В'ячеслав Негода / Фото з відкритих джерел

Тернопільщина уже має голову обласної військової адміністрації. Кaбiнет Мiнiстрiв Укрaїни нa зaсiдaннi у п’ятницю, 16 серпня, рoзглянув кaндидaтуру В’ячеслaвa Негoди нa цю пoсaду. Про це пише Файне місто з посиланням на представника Кaбмiну у Верхoвнiй Рaдi Тaрaса Мельничука.

Пoгoдженo признaчення Негoди В’ячеслaвa Андрoнoвичa гoлoвoю Тернoпiльськoї oблaснoї держaвнoї aдмiнiстрaцiї, – нaписaв Мельничук у телегрaм-кaнaлi.

Відповідний указ ще має підписати Президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, попередником Був Володимир Труш, який займав посаду з 2019 року. Звільнив його президент 28 грудня 2023 року.

Хто такий В’ячеслав Негода

В’ячеслав Негода народився 25 травня 1957 року у с. Борщівка тодішнього Лановецького району Тернопільської області. Закінчив Київський інженерно-будівельний інститут за спеціальністю архітектура, Львівський Національний університет ім. І. Франка за спеціальністю правознавство та Національну академію державного управління при Президентові України. Має ступінь доктора філософії в галузі публічного управління та адміністрування.

У 1980-1983 роках В’ячеслав був архітектором, інженер-конструктором інженерно-будівельного відділу Всесоюзного проектно-конструкторського інституту у Тернополя.

У 1983-1990 роках займав посаду начальника конструкторського бюро Виробничого об’єднання “Ватра”.

У 1990-1998 роках – міський голова Тернополя, депутат Тернопільської облради.

З 1998 по 2002 рік обіймав посаду першого заступника виконавчого директора Асоціації міст України.

У 2002 році невдало балотувався до ВР 4-го скликання від Виборчого блоку політичних партій “Єдність”.

У 2000-2006 роках – голова секретаріату Спілки лідерів місцевих та регіональних влад України, керівник секретаріату Української асоціації місцевих та регіональних влад. А з 2006 року – завідувач секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

У 2006 році балотувався до ВР 5-го скликання від ППСУ, не був обраний.

У 2008 році став заступником Міністра Мінрегіонбуду, у 2010 році перебував у відставці.

У 2010-2011 роках був директором Департаменту регіональної політики та місцевого самоврядування Секретаріату Кабінету Міністрів України.

До 2014 року був першим заступником директора Департаменту забезпечення взаємодії з Верховною Радою України та регіонами, завідуючий відділом експертизи і аналізу розвитку територій та виборчих прав Секретаріату Кабінету Міністрів України.

У 2014-2019 роках працював першим заступником та заступником Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Також керував апаратом.

У 2019 році став заступником Міністра розвитку громад та територій України.

У 2023 році Кабмін погодив звільнення Негоди з посади заступника Міністра розвитку громад та територій України. Це сталося після скандалу з першим заступником міністра Василем Лозинським, якого спіймали на хабарі у розмірі 400 тисяч доларів.

Читайте також:

Exit mobile version