Понад 160 000 працівників підприємств заброньовані від мобілізації через “Дію”

Фото з відкритих джерел

Критичні підприємства забронювали понад 160 тис. працівників від мобілізації через портал “Дія” за місяць від початку офіційного запуску сервісу. Про це пише Файне місто з посиланням на віцепрем’єра із інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Бронювання гарантує, що найважливіші виробництва не зупиняться через нестачу кваліфікованих кадрів. Це означає стабільне постачання енергії, медичних послуг, а також дронів та всього необхідного для нашої оборони, – повідомив Федоров.

Також міністр нагадав, що бронювання на порталі “Дія” доступне вже місяць. Зараз сервіс доступний для критично важливих підприємств, далі працюватимемо над розширенням категорій.

Водночас перша віцепрем’єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко заявила, що за місяць роботи сервісом скористалися майже 9 тисяч компаній. Найбільше забронювали працівників підприємств таких міст та областей:

Алгоритм бронювання працівників через “Дію”

Нагадаємо, з 17 липня 2024 року керівники критично важливих підприємств та підприємств, що забезпечують потреби Сил оборони, отримали можливість забронювати співробітників через портал “Дія”.

Алгоритм бронювання такий:

Згодом витяг про бронювання можна буде завантажити на порталі “Дія” й за потреби роздрукувати. Також за бажанням документи на бронювання можуть бути подані в паперовому форматі. Обидві форми подачі документів матимуть однакову вагу.

Читайте також:

Exit mobile version