В Україні зросла в 6 разів захворюваність на коронавірус

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

В Україні зафіксували майже 12 000 випадків захворювання на коронавірус за липень, а у червні – 2000. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, пише Файне місто.

За словами Кузіна, зростання захворюваності також спостерігається у США та країнах Євросоюзу. Там зазвичай фіксується підштам Омікрону FliRT, який не викликає важких форм у вакцинованих і тих, хто провів ревакцинацію.

За червень ми спостерігали 2 тисячі випадків, то бачимо суттєве зростання у липні – вже майже 12 тисяч. Тобто, досить суттєве зростання показників захворюваності, – відзначив головний санлікар.

Кузін додав, що попри збільшення кількості хворих на коронавірус, рівень госпіталізацій не високий. На стаціонарному лікуванні перебувають трішки більше як 2,5 тисячі. Це абсолютно нормально для пікового підйому.

Також головний санлікар наголосив, що ті показники, які фахівці спостерігають в Україні, ще не свідчать про те, що почався епідемічний сезон і що потрібно вводити обмежувальні заходи.

Заступник міністра охорони здоров’я зазначив, що загалом на території України циркулюють 10 підваріантів “Омікрону”. У пʼятьох людей виявили випадки нового підвиду FLiRT.

За словами головного санітарного лікаря, щоб зменшити ризики коронавірусу, потрібно вакцинуватися, а людям з групи ризику – проводити ревакцинацію. До груп ризику належать люди з супутніми захворюваннями і вагітні, а також медики, освітяни і працівники сфери обслуговування.

Оновлені рекомендації щодо вакцинації проти коронавірусу

Як  інформує пресслужба МОЗ, схеми вакцинації проти коронавірусу для населення спрощуються: для більшості достатньо зробити 1 щеплення проти СОVID-19. Для тих, хто входить до групи ризику тяжкого перебігу, передбачено введення більшої кількості доз – тобто ревакцинація через 6-12 місяців.

Ревакцинацію рекомендовано робити через 6-12 місяців не усім, а людям із груп ризику: 

Одне щеплення (або 2 для окремих груп) – це первинна вакцинація. Всі наступні – ревакцинація.

Особи, котрі в минулі роки пройшли базовий курс щеплення (2 або 3 залежно від вакцини) та зробили 4 або 5 за рахунком бустерне щеплення минулого року, – можуть і надалі безоплатно ревакцинуватись.

Читайте також:

Exit mobile version