Три мешканки Тернопільщини стали жертвами аферистів

Фото: ілюстративне

Мешканки Тернопільщини намагалися придбати або продати товар в інтернеті. Як результат – поповнили рахунок шахраїв на 41 000 гривень. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільщини.

39-річна тернополянка та 52-річна жителька Тернопільського району вирішили продати одяг, оголошення про продаж якого розмістили на торговельній платформі. Згодом в одному із месенджерів з ними зв’язалися «покупці» та обговорили питання купівлі товару. Під час листування жінкам запропонували оформити послугу «безпечної доставки» й вони погодилися.

Невдовзі потерпілі отримали повідомлення з посиланням, за яким необхідно було перейти начебто для отримання оплати. Вони перейшли за ним та ввели конфіденційні дані банківських карток: CVV-код і код-підтвердження транзакції. Після цього з їхніх рахунків незаконно списали 11 000 та 29 000 гривень.

20-річна жителька обласного центру хотіла купити одяг в соціальній мережі, за який перерахувала 1000 гривень на вказану «продавцем» банківську картку. Бажаного товару дівчина так і не отримала.

Слідчі поліції за фактами шахрайства розпочали кримінальні провадження відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають заходів для розкриття злочинів.

Читайте також: На Тернопільщині працівник ТЦК за $5000 допомагав уникнути служби в армії та штрафів (Фото/Відео) 

Exit mobile version