Назавжди 20: звання Героя України просять присвоїти поліцейському Володимиру Матвіїву з Тернопільщини

Жителів Тернопільщини та всіх небайдужих закликають проголосувати за присвоєння звання Героя України (посмертно) поліцейському ОШБ НПУ «Лють» Володимиру Матвіїву. 20-річний боєць загинув у боях на Донеччині. Наразі триває збір петиції, яку зареєстрував брат Тарас Шеліхевич, пише Файне місто з посиланням на Фейсбук-сторінку Озерянської громади.

Володимир навчався у Національній академії внутрішніх справ у Києві. З дитинства мріяв працювати в поліції, і коли почався набір, не вагаючись, пішов. Як пізніше дізналися рідні, він записався в ОШБ НПУ «Лють».

Не зважаючи на відмовляння нікого не послухавши, зовсім юним зробив хоробрий та відважний вибір – захищати Батьківщину, що не під силу кожному дорослому чоловіку, – йдеться у тексті петиції.

Володимир разом з побратимами прибули до визначеної місцевості поблизу населеного пункту Курдюмівка Бахмутського району Донецької області. Звідти вони вирушили до позицій для заміни інших поліцейських.

Діставшись позицій і зайнявши їх, по бійцях розпочався ворожий обстріл. У бліндаж, де перебували поліцейські, з ворожого безпілотного літального апарата окупанти скинули боєприпас, після вибуху якого стала поширюватися невідома газоподібна речовина, що мала подразливий вплив на людський організм.

Як зазначається у петиції, оскільки Володимир знаходився найближче до епіцентру вибуху, відповідно постраждав найбільше. Через щільний вогонь ворога евакуацію одразу провести не змогли. Через подальше погіршення самопочуття, після 18 годин, розпочалась його евакуація з бойових позицій.

Внаслідок отриманих травм 14 листопада 2023 року життя молодого захисника обірвалося в медичному закладі Дніпра.

Пам’ятаймо про подвиг, який він здійснив заради нас, заради всієї України. Дорогою ціною він заплатив за мир і спокій, за свободу і незалежність рідної землі. Не забудемо і не пробачимо ворогам, які відібрали його юне життя.
Гордимося Героєм. Вічний спокій його душі. Він назавжди залишиться світлим промінчиком у нашій пам’яті.
Я пишаюсь своїм братом ,а мати і батько своїм сином -Героєм.
Володя, усе віддав за нас із вами, за вільну Україну та мир, маючи ще стільки планів на життя та нездійснених мрій, – написав у петиції брат Тарас Шеліхевич.

Станом на 16 годину 9 серпня зібрали 22045 голосів з 25000 необхідних. До кінця голосування залишилося 5 днів.

Підтримати ініціативу про присвоєння звання Героя України Володимиру Матвіїву можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/226208?fbclid=IwY2xjawEi8etleHRuA2FlbQIxMAABHbW469aROtSL3HsDAk09lyQ-Pp5xAcm50pERnVvGVE4ksh_GL5R6-asJhQ_aem_MLtIFHBR3F5469e_zRJfpA .

Читайте також:

Exit mobile version