На Тернопільщині підприємство забруднювало річку

Річка Іква. Фото: Вікіпедія

Підприємство на Тернопільщині забруднювало річку Іква. Згідно із рішенням суду, воно завдало збитків довкіллю на понад 600 000 гривень. Про це пише Файне місто з посиланням на Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області.

Як йдеться у повідомленні, під час неодноразових перевірок у 2021 році фахівці виявляли, що КП Кременецької міської ради «Міськводгосп» скидало стічні води з очисних споруд в річку Іква з перевищенням встановлених норм забруднюючих речовин.

Екологи видавали підприємству приписи щодо усунення виявлених недоліків та відшкодування збитків у добровільному порядку, але такі вимоги ігнорувалися. Тому прокуратура в інтересах інспекції звернулась до суду.

У результаті суд вимоги задовольнив та ухвалив рішення щодо примусового стягнення коштів – 662 267 грн. Таким чином, збитки, завдані навколишньому природному середовищу внаслідок порушення вимог Водного кодексу України, відшкодовані в повному обсязі.

В екоінспекції нагадують, за аналогічними позовами з комунального підприємства вже стягнули понад 1 млн грн шкоди, завданої забрудненням р. Іква у 2019-2020 роках.

Читайте також:

Exit mobile version