На Тернопільщині зареєстрували понад 3600 випадків домашнього насильства з початку року

Фото з мережі інтернет

Протягом семи місяців до територіальних підрозділів поліції Тернопільщини надійшло 5735 заяв та повідомлень про з домашнє насильство. Правоохоронці склали понад 3600 адмінпротоколів на зловмисників. Про це пише Файне місто з посиланням на статистику Головного управління Нацполіції у Тернопільській області.

За даними управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області, на профілактичному обліку поліції перебуває 1499 осіб за вчинення домашнього насильства. Слідчі поліції розпочали 123 кримінальні провадження за ст. 126-1 (вчинення домашнього насильства) Кримінального кодексу України, більшу частину з яких вже скерували до суду. Ще поліцейські склали 3619 адмінпротоколів на кривдників за фактами вчинення ними домашнього насильства (ст. 173-2 КУпАП).

Також за цей період правоохоронці винесли 2282 термінових заборонних приписів щодо кривдників, які передбачають різні обмеження для правопорушників: зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи, заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи та заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.

Поліцейські звертаються до громадян з проханням не замовчувати факти жорстокого поводження у родинах. Якщо ви стали жертвою або очевидцем насильства – телефонуйте за номерами телефонів:

Exit mobile version