У Тернополі освятили новий храм Святого Юди Тадея (Фото)

Фото: Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ

Днями у Тернополі відбулося освячення новозбудованого храму Святого Юди Тадея, розташованого у мікрорайоні «Канада». Урочистості очолив архиєпископ і митрополит Василій Семенюк. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

У спільній молитві взяли участь мешканці мікрорайону, запрошені гості, а також представники міської та обласної ради. Митрополит Василій звернувся до вірян, підкресливши значення цієї події для духовного розвитку громади.

Фото: Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ

Ми сьогодні з Волі Божої, із співдіянням рук численних жертводавців, запалюємо маленьку лампадку для просвітлення людських душ. Я щасливий разом з вами пережити цей святковий момент нашої спільної молитви, – зазначив Василій Семенюк.

Під час Літургії присутні молилися за воїнів, які захищають Україну, а також за владу і народ. Митрополит відзначив активних парафіян, які брали участь у побудові храму, уділивши їм своє батьківське благословення.

Фото: Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ

Також відбулося рукоположення отця-диякона Романа Кутного в сан пресвітера. Наприкінці урочистостей отець-адміністратор Тарас Римар висловив подяку митрополиту за батьківську опіку та невтомні молитви. Свято завершилось освяченням води та святковим частуванням.

Фото: Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ
Exit mobile version