У Тернополі лікарі діагностували рідкісне захворювання в пацієнта

Фото: КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги»

Медики Тернопільської лікарні швидкої допомоги діагностували у пацієнта рідкісне захворювання — синдром Гудпасчера. Завдяки високому професіоналізму та швидкому реагуванню медичного персоналу йому надали необхідну допомогу. Про це пише Файне місто з посиланням на Фейсбук-сторінку КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги».

Як зазначили у медзакладі, пацієнт, 45-річний чоловік, звернувся до сімейного лікаря зі скаргами на погане самопочуття та часті тонзиліти протягом шести місяців. Обстеження виявило високі показники креатиніну та сечовини, що стало підставою для направлення його до нефролога.

У терапевтичному відділенні КНП «ТМКЛШД» виявилося, що у пацієнта зменшилася кількість сечі, що свідчило про гостру ниркову недостатність. Аналізи показали критичні значення: креатинін — 2800, сечова кислота — 72, та високі показники калію. Пацієнта терміново перевели у реанімацію та провели нирковозамісну терапію, – йдеться у повідомленні лікарні.

Через 3-4 дні у тернополянина з’явилися нові симптоми: інтенсивне кровохаркання, зниження сатурації та наростання задишки. Комп’ютерна томографія виявила двобічне полісегментарне ураження легень, що дало підстави лікарям запідозрити синдром Гудпасчера.

Фото: КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги»

Після додаткових обстежень та консультацій, включаючи телемедичний зв’язок із німецькою клінікою «Шаріте», було розпочато необхідне лікування. За добу стан пацієнта почав покращуватися, сатурація відновилася, а КТ показала поліпшення стану легень. Наразі пацієнт регулярно проходить процедуру гемодіалізу і поступово повертається до нормального життя, – додали у медзакладі.

Синдром Гудпасчера важко діагностується через свою рідкісність і швидкий прогрес захворювання. Це автоімунне захворювання зустрічається лише у 0,5 випадків на 2 мільйони людей.

Exit mobile version