Масові сміттєзвалища виявили на Бережанщині (Фото)

Фото: Державна екологічна інспекція

На Тернопільщині виявили масштабні стихійні сміттєзвалища площею майже 10 000 квадратних метрів. Про це пише Файне місто з посиланням на Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області.

Зокрема, під час планової перевірки Нараївської громади Тернопільського району на території населених пунктів: Павлів, Волиця, Рогачин, Лапшин, Вербів, Стриганці, Рекшин, Нараїв виявлені місця систематичного складування різного роду відходів, у результаті чого утворилося 14 стихійних сміттєзвалищ. Загальна площа засмічень – 9 850 м2.

За результатами обстеження, Інспекцією підготовлено та направлено на адресу Нараївської сільської ради вимогу, якою зобов’язано ліквідувати стихійні сміттєзвалища та вжити інших необхідних заходів, передбачених вимогами статті 26 Закону України «Про управління відходами».

Стихійні сміттєзвалища є одними із основних джерел забруднення довкілля. Жоден із таких самовільно створених пунктів скидання відходів не обладнаний відповідним чином, продукти гниття і розпаду потрапляють у ґрунт і ґрунтові води, які є джерелом водопостачання для багатьох мешканців., – зазначають у повідомленні.

Температура гниття відходів на стихійних сміттєзвалищах подекуди настільки висока, що легко призводить до самозаймання та викидів у повітря великої кількості шкідливих речовин.

Читайте також: У Тернополі облаштують нові безбар’єрні маршрути для безпечного пересування

Exit mobile version