Аферисти виманили у жительки Тернопільщини 47 тисяч гривень, видавши себе за працівників банку

Фото з мережі інтернет

Жителі Тернопільщини продовжують потрапляти у пастки аферистів, які представляються співробітниками банку. Один із таких шахраїв днями заволодів коштами жительки Чортківського району. Про це пише “Файне місто” із посиланням на відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Здебільшого аферисти запевняють людей, що рахунки заблоковані чи доступ до банківських карток отримали невідомі, повідомляють про кібератаку або пропонують віддалену заміну SIM-карти. Далі, аби начебто убезпечити електронний гаманець шахраї просять назвати коди, які надійшли у повідомленнях, продиктувати конфіденційні дані банківських карток або перерахувати гроші на тимчасовий безпечний рахунок, – йдеться у повідомленні.

У подібну ситуацію потрапила 52-річна мешканка області. Невідомі, які представилися працівниками банківської установи, виманили у неї 47 000 гривень. Жінка звернулася із заявою про злочин до правоохоронців. 

Слідчі поліції здійснюють розслідування в рамках кримінального провадження відповідно до ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття кримінального правопорушення. 

Поліцейські нагадують жителям області, як уберегти свої заощадження:

Якщо ви постраждали від шахраїв, не зволікайте та телефонуйте на спецлінію «102». Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Читайте також: На Тернопільщині судитимуть осіб, які переправляли чоловіків за кордон, видаючи їх за водіїв гуманітарних вантажів

Exit mobile version