СБУ повідомила про підозру губернатору Костромської області рф, який постачав техніку окупантам

Слідчі Тернопільського управління СБУ зібрали доказову базу щодо губернатора Костромської області рф Сергія Сітнікова. Його обвинувачують у фінансуванні підрозділів російських окупаційних військ і забезпеченні окупантів тепловізорами та оптичними прицілами. Про це пише Файне місто з посиланням на Управління СБ України в Тернопільській області.

У ході досудового розслідування встановлено, що російський чиновник неодноразово передавав командуванню 348-го мотострілкового полку, 331-го гвардійського парашутно-десантного ударного полку та 1065 – го гвардійського артилерійського полку збройних сил рф тепловізори, рації, вантажівки і квадроцикли, а також постачав окупантам військову форму та різноманітну амуніцію.

З початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну органи влади Костромської області за безпосередньої участі Сергія Сітнікова передали російським загарбникам близько 170 одиниць автомобільної й мототехніки, понад 29 тисяч комплектів теплого одягу та взуття, 700 бездимних печей, антидронові рушниці, тепловізори, приціли нічного бачення, безпілотники та ін, – зазначили в СБУ.

Всю техніку ворог використовував під час виконання бойових завдань проти ЗСУ з метою насильницької зміни меж території та державного кордону України.

Крім того, для посиленого комплектування підрозділів збройних сил рф новобранцями з числа жителів Центрального федерального округу, губернатор області ухвалив рішення про безкоштовне виділення російським військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях на території нашої держави, земельних ділянок під будівництво індивідуального житла, – додали в управлінні.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили губернатору про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України. За здійснення фінансового та матеріального забезпечення військовослужбовців збройних сил рф, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони України, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Розслідування проводиться слідчими УСБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Exit mobile version