Тернопільщина активно готується до нового опалювального сезону

Фото:

Фото: мережа Інтернет

Підприємствами, установами та організаціями Тернопільщини проводиться робота щодо підготовки до опалювального періоду 2024/2025 року. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну державну адміністрацію.

Об’єкти комунального господарства вже на 50% готові до осінньо-зимового періоду.

Загалом під час опалювального сезону працюватиме 1138 котелень. Станом на середину липня вже було підготовлено майже 560 котелень усіх форм власності, 1933 житлових будинків та 535 об’єктів соціально-культурного призначення.

Головне завдання, яке потрібно вирішити до початку зими, — максимально забезпечити встановлення у всіх категоріях споживачів власних автономних джерел живлення, а також систем автономної генерації. Наразі понад 1700 об’єктів критичної інфраструктури, навчальних закладів, бюджетних установ та організацій забезпечено автономними джерелами живлення, — зазначив директор департаменту архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської ОВА.

Зараз ситуація по відключеннях електроенергії в області дещо покращилася, адже введені додаткові генеруючі потужності, а також зменшилося навантаження у зв’язку зі зниження температури.

Ми робимо все для того, щоб зима була з безперервним електропостачанням, але потрібно все одно готуватися. Розуміємо, що можуть бути додаткові руйнування об’єктів енергетичної інфраструктури з боку росіян, — зауважив представник АТ “Тернопільобленерго”.

Наразі на Тернопільщині здійснено ремонт та заміну водопровідних каналізаційних та теплових мереж, замінено котли на відомчій котельні в області тощо.

Читайте також: Всі пільги на проїзд залишаються: у Тернополі змінюється тариф на транспорт, який не буде більший, ніж в містах на заході України

Exit mobile version