На Тернопільщині викрили незаконне виробництво тютюну: організаторам повідомили про підозру

Фото: ГУНП в Тернопільській області

Слідчі тернопільської поліції оголосили підозру організатору злочинної групи та трьом його спільникам за підпільне виробництво тютюну. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільщини.

Факт незаконного виробництва та збут тютюну виявили оперативники управління карного розшуку та управління стратегічних розслідувань.

Фото: поліція Тернопільщини

Підпільний бізнес організував 33-річний житель Мельнице-Подільської селищної громади. У спільники взяв трьох своїх знайомих. Зловмисники, розуміючи, що зайняття таким видом діяльності вимагає відповідній дозволів та ліцензії, робили це підпільно.

Кожен з учасників виконував свої завдання з пошуку сировини, її сушіння, подрібнення, реалізації. Аби приховати протиправний бізнес, ділки через Інтернет налагодили канал збуту підакцизної продукції, – зазначають у поліції.
Фото: поліція Тернопільщини

Усім чотирьом зловмисникам оголошено підозри за частинами 1 та 2 статті 204 Кримінального кодексу України – незаконне придбання з метою збуту, транспортування та зберігання з цією метою, а також збут незаконно виготовленого тютюну. Організатор нестиме відповідальність ще й за створення організованої групи.

Під час санкціонованих обшуків у зловмисників було вилучено понад тонну сировини, майже 100 кілограмів подрібненого тютюну та обладнання з допомогою якого здійснювалося виробництво підакцизного товару.

Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

Читайте також:

Exit mobile version