У Підволочиську запрацював молодіжний простір «Знайди себе»

У Підволочиську на Тернопільщині відтепер є свій молодіжний простір «Знайди себе». Про це пише Файне місто з посиланням на сайт Українського кризового медіа-центру.

Як йдеться у повідомленні, у Підволочиській громаді проживають майже 5 тисяч молодих мешканців, а також працюють різні молодіжні організації. Відтепер у них є свій молодіжний простір.

Наша молодь дуже потребувала власного простору. І під час опитувань, які раніше проводилися в громаді, вона голосувала за таку ідею найбільше, – розповіла молодіжна працівниця простору «Знайди себе» Андріана Габрилей. – До цього молоді люди переважно або сиділи вдома в гаджетах, коли надворі була погана погода, або збиралися на лавочках у центрі селища чи на стадіоні.Торік Підволочиська селищна рада вирішила створити в одній із вільних кімнат центральної бібліотеки окрему локацію для молоді, а з обладнанням допомогла Програма USAID DOBRE. 

Торік Підволочиська селищна рада вирішила створити в одній із вільних кімнат центральної бібліотеки окрему локацію для молоді, а з обладнанням допомогла Програма USAID DOBRE.

Для новоствореного молодіжного простору Програма закупила устаткування на суму понад 427 тисяч гривень. Тепер тут є всі можливості, щоби провести час за переглядом фільмів, влаштовувати різноманітні заходи, навіть відсвяткувати день народження. Великий екран дозволяє проводити шкільні презентації чи навчальні тренінги, майстер-класи, адже в місцевих школах такого обладнання немає.

Також молодіжний простір отримав радіосистему, звукопідсилювачі, фотоапарат зі штативом, ноутбук, проєктор та іншу техніку й меблі.

Програма USAID DOBRE допомагає та підтримує розвиток молодіжної інфраструктури в територіальних громадах. Дуже важливо, щоб цей процес був комплексним, – зазначила спеціалістка із залучення громадськості Програми USAID DOBRE Галина Скальська. – Ми радо підтримали ідею створення молодіжного простору в Підволочиській громаді. Але ще важливіше, що в громаді також запровадили посаду молодіжного працівника.

Це дозволить стало розвивати молодіжний напрям, наповнювати активностями простір «Знайди себе» та чути потреби молоді громади.

Exit mobile version