Обікрали на понад 2 млн гривень: у Тернополі затримали банду квартирних злодіїв (Фото)

Фото: ГУНП в Тернопільській області

Понад два мільйони гривень втратили дві родини з Тернополя. Вони стали жертвами квартирних злодіїв. Зловмисників вистежили працівники кримінальної поліції після вчинення чергової крадіжки. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільщини.

До правоохоронців звернувся тернополянин, бо невідомі обікрали його помешкання. Злодії проникли до квартири серед білого дня, коли чоловік вийшов з оселі. До приміщення зайшли, підібравши ключ.

Фото: поліція Тернопільщини

Потерпілий повернувся додому за кілька годин і виявив відчинені вхідні двері та розкидані по кімнаті речі. Викрали невідомі дрібну побутову техніку, ювелірні прикраси та гроші. Сума збитків – приблизно 256 тисяч гривень, – повідомляють у поліції.
Фото: поліція Тернопільщини

Ще одне повідомлення про квартирну крадіжку працівники поліції отримали 14 липня. До квартири на вулиці Злуки проникли невідомі й винесли звідти гроші та цінні речі на 1 мільйон 878 тисяч гривень. Господарів у помешканні не було й зловмисники, скориставшись відключенням електроенергії та камер відеонагляду, проникли до житла.

Фото: поліція Тернопільщини

Уже за кілька годин оперативники карного розшуку спільно з працівниками кримінального аналізу та інших оперативних служб встановили осіб, причетних до цих двох крадіжок, а вже 17 липня у квартирах та автівках домушників правоохоронці за силової підтримки бійців КОРД та під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури провели обшуки. Серед вилученого – гроші, ювелірні прикраси та банківські картки, – йдеться у повідомленні.

Вияснилось, що до квартирних крадіжок причетні двоє раніше судимих тернополян 40 та 45 років.

Підозрювані знайомі давно. Ще у 2013 році їх разом зі спільниками затримали правоохоронці Тернополя за аналогічні злочини. Тоді усі члени групи отримали реальні терміни покарання. Після звільнення з місць позбавлення волі двоє фігурантів продовжили заробляти на протиправному, – розповів поліцейський.
Фото: поліція Тернопільщини

У ході проведених оперативних заходів працівники кримінальної поліції встановили, що підозрювані йшли на злочин, ретельно підготувавшись. Вони не один місяць стежили за своїми жертвами, детально знали їхні графіки та маршрути пересування.

Фото: поліція Тернопільщини

Обом фігурантам уже оголосили про підозру відповідно до частини 5 статті 185 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Обрали зловмисникам і запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 908400 гривень. Триває слідство.

Читайте також: Верховна Рада підвищила акцизи на пальне: як та коли зміняться ціни на АЗС 

Exit mobile version