Воїн з Тернопільщини повернувся з російського полону додому

У середу, 17 липня, в Україну повернули 90 людей з російського полону. Серед них – захисник з Тернопільщини. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську ОВА.

За попередньою інформацією, один військовополонений, якого повернули сьогодні з російського полону – житель Чортківщини. Детальніше про нього повідомимо згодом.

Вітаємо земляка вдома! Радіємо за його рідних, які дочекались свого Героя! Сподіваємось на швидке повернення кожного українця на рідну землю!

Нагадаємо, як повідомив Президент Володимир Зеленський, додому повернулися як воїни Збройних сил України, так і представники Національної гвардії та прикордонники.

Зеленський подякував команді, яка займається обмінами, а також Об’єднаним Арабським Еміратам за посередництво.

Хоч би як складно це було, шукаємо кожного, хто може бути в полоні. Маємо повернути всіх, – написав Зеленський.

У Коордштабі доповнили, що всі звільнені – чоловіки: 88 рядових та сержантів, семеро офіцерів.

Серед наших хлопців, які отримали нарешті свободу, 23 людини боронили Маріуполь (з них тринадцятеро – оборонці «Азовсталі»), 41 воював на донецькому напрямку, по дев’ятеро – на луганському та запорізькому, по троє – на херсонському та харківському. Один зі звільнених моряків на момент початку вторгнення перебував у Київській області та одразу приєднався до оборони свого селища від окупантів у складі Макарівської ТрО,– зазначено у повідомленні.

Зазначається також, що більшість бійців перебувала у полоні з 2022 року, багато хто з них страждає від наслідків поранень і має хронічні захворювання. Також серед звільнених є захисник, який вважався зниклим безвісти.

Exit mobile version