Президент України нагородив захисника з Тернопільщини орденом

Фото: Тернопільський обласний ТЦК СП

Військовий з селища Скала-Подільська, що на Борщівщині, Володимир Прокопчук отримав нагороду від Президента України. Воїна нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільський обласний ТЦК СП.

Молодший сержант Володимир Прокопчук з перших днів повномасштабної війни разом з своїми земляками пішли добровольцями до найближчого територіального центру комплектування, що у Борщеві. За розподілом його направили на курси саперів, а в подальшому – на службу в 54 окремій механізованій бригаді імені гетьмана Івана Мазепи.

Фото: Тернопільський обласний ТЦК СП

Служба проходила переважно на території Донеччини. Це була постійна робота по мінуванню та розмінуванню території. Володимир працював разом з підрозділами Десантно-Штурмових військ, ГУР «КРАКЕН», ССО, майже постійно перебуваючи у сірій зоні.

Одного разу командування поставило завдання воїну – знищити ворожий танк, який постійно обстрілював позиції наших бійців з укриття. В притул підійшовши, Володимир із побратимами підклали вибухові пристрої і заледве встигли відповзти, як російський танк з повним екіпажем розірвало вщент.

Чоловік чимало разів отримував поранення, але знову і знову повертався на передову до своїх побратимів.

За неодноразово проявлену мужність, успішне виконання бойових завдань Володимира нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня, згідно Указу Президента України від 29.09.2023 N 673.

Щиро вітаємо захисника-земляка!

Читайте також: Героя України Ігоря Дикуна з Тернопільщини нагородили зброєю

Exit mobile version