На Тернопільщині виявили 5 масштабних сміттєзвалищ (Фото)

Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

В одній з найменших громад Тернопільської області виявили 5 масштабних стихійних сміттєзвалищ. Їхня загальна площа – 15 500 м2. Про це пише Файне місто з посиланням на Державну екологічну інспекцію Тернопільщини.

Фахівці Інспекції продовжують виявляти несанкціоновані звалища з відходами під час планових перевірок органів місцевого самоврядування. Цього разу такі порушення зафіксували у Іванівській громаді Тернопільського району.

Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

Зокрема, на території населених пунктів: Ілавче, Сороцьке, Іванівка, Лозівка, Глещава знайшли 5 масштабних стихійних сміттєзвалищ. Загальна площа засмічень становить 15 500 м2.

Ця ситуація свідчить про неналежний контроль з боку органу місцевого самоврядування в частині земельного та природоохоронного законодавства й, зокрема, щодо управління відходами, – зазначили в екоінспекції.
Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

Пунктом 2 статті 26 Закону України «Про управління відходами» визначено, що до повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у сфері управління відходами належить у тому числі:

Згідно зазначеної норми, повноваження щодо таких відходів в межах населених пунктів відносяться до компетенції органу місцевого самоврядування, в цьому випадку – Іванівської сільської ради. Відтак екологічна інспекція направила на адресу громади вимогу щодо ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ та вжиття інших необхідних заходів, передбачених вимогами статті 26 Закону України «Про управління відходами».

Читайте також: Небезпечне озеро: де на Тернопільщині закликають не купатися

Exit mobile version