Якщо карантин затягнеться ще на два тижні, люди не матимуть за що купити хліба: що робити, якщо гроші закінчаться, а карантин – ні

Фото: мережа Інтернет

Більше місяця українці на карантині. Через поширення коронавірусної інфекції не працюють навчальні заклади, торговельні центри, ресторани, кав’ярні та бари, спортивні зали, салони краси й нічні клуби, припинено авіасполучення та внутрішні пасажирські перевезення.

Вже сьогодні кожен п’ятий українець відчув зміни у працевлаштуванні – зменшення зарплати, неоплачувана відпустка або й звільнення. “Запас міцності” частини сімей вичерпається ще до середини травня. І лише трохи більше 6% українців “протягнуть” без поповнення гаманців півроку чи й більше. Це – дані опитування дослідницької компанії “Градус”.

На скільки часу ще вистачить терпіння українцям? У Тернополі уже анонсують мітинг-протест за завершення карантину. 23 квітня біля пам ‘ ятника С. Бандері активіст Борис Гора закликає тернополян долучатись до акції та голосно говорити про те, що Україна не настільки економічно стабільна країна, щоб «карантинити» більше двох місяців.

Тим часом кілька порад, як вижити на карантині.

1. Вирушаючи в магазин, ретельно обдумайте, що потрібно купити. Краще навіть скласти список, аби запастися справді необхідним на найближчі дні, а не піддаватися загальному ажіотажу й хапати з полиць усе, що хапають інші.

2. Особливо не зловживайте багатокілограмовим придбанням продуктів, що швидко псуються.

3. Складайте меню на тиждень. Тоді точно знатимете, як раціональніше розподілити продукти. І не викидати зіпсоване “зайво-зварене” й “надміру-куплене”.

4. “Тверезо” оцінюйте потребу у продуктах тривалого зберігання. Не раз бувало, що у періоди дефіциту люди накуповували стільки, що вистачило б і на десятки років.

5. Відмовтесь від шкідливих звичок. 

Загалом – у кожного є свої рецепти заощадження. Не соромтеся ділитися ними із друзями і знайомими. Хоча якщо “невеселий” період продовжать ще до 12 травня, жодне “затягування пасків” не допоможе. Без так би мовити “плеча держави”…

Exit mobile version