Біля Тернополя незаконно обмежили вхід до водосховища

Фото: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

У селі Івачів неподалік Тернополя незаконно обмежили вхід до Івачівського водосховища парканом в районі домогосподарства “Садиба у Мирона”. Також порушили межі прибережної захисної смуги на водоймі. Про це пише Файне місто з посиланням на Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області.

Відтак, за ініціативи ДЕІ у Тернопільській області, була створена тимчасова виїзна комісія при Білецькій сільській раді, яка при огляді вказаного місця підтвердила факт порушення.
За результатами перевірки комісією вирішено, Білецькій сільській раді звернутися до сертифікованої землевпорядної організації для встановлення межових знаків земельної ділянки та до правоохоронних органів для здійснення перевірки щодо наявності правовстановлюючих документів на земельну ділянку та законності заволодіння даною територією, – йдеться у повідомлені екологічної інспекції.

​У зв’язку з тим, що у даному порушенні вбачаються ознаки злочину, відповідальність за який передбачено ст. 197-1 ККУ, Інспекцією направлені матеріали обстеження до поліції для вжиття заходів реагування згідно вимог ст. 214 КПК України.

В екоінспекції наголошують, що відповідно до вимог ст. 47 та 88 Водного кодексу України:

Відповідно до статті 61 Земельного кодексу України у прибережних захисних смугах забороняється влаштування огорож або інших конструкцій, що перешкоджають доступу громадян до берегів річок, водойм та островів, крім випадків, передбачених законом.

Читайте також: Незаконно видобував корисні копалини: жителю Тернопільщини загрожує до 3-х років за ґратами

Exit mobile version