На Тернопільщині підприємство забруднило довкілля і завдало шкоди на понад мільйон гривень

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Службова недбалість призвела до забруднення земельної ділянки на Тернопільщині побутовими відходами. Керівника комунального підприємства тепер судитимуть. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

За процесуального керівництва чортківських прокурорів суду скерували обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього керівника одного з комунальних підприємств. Його підозрюють невиконанні службових обов’язків та здійсненні господарської діяльності, що призвело до забруднення землі.

Слідство встановило, що керівник підприємства допустила скидання сміття на земельній ділянці, яка офіційно під сміттєзвалище не виділялась. Як наслідок, через забруднення землі навколишньому природному середовищу завдано шкоду в розмірі 1,1 млн грн.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК України, санкція статті якої передбачає: позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

У прокуратурі додали, що заподіяні збитки на даний час стягуються з підприємства державними виконавцями відповідно до рішення суду, ухваленого за позовом керівника Чортківської окружної прокуратури.

Читайте також: Чи безпечна вода у водоймах Тернопільської області?

Exit mobile version