Понад 3 300 зареєстрованих випадків домашнього насильства сталося на Тернопільщині за пів року

Фото з мережі інтернет

На Тернопільщині впродовж шести місяців поліцейські зареєстрували 4 876 заяв та повідомлень від громадян про домашнє насильство. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

За даними управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області, на профілактичному обліку поліції області за вчинення домашнього насильства перебуває 3 251 людина. Водночас слідчі поліції розпочали 112 кримінальних проваджень за ст. 126-1 (вчинення домашнього насильства) Кримінального кодексу України, більша половина з яких наразі скерована до суду.

Поліцейські склали 3 369 адмінпротоколів на кривдників за фактами вчинення ними домашнього насильства (173-2 КУпАП).

За вказаний період поліцейські винесли 2 125 термінових заборонних приписів щодо кривдників, які передбачають різні обмеження для правопорушників: зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи, заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи та заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою, – йдеться у повідомленні поліції.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням не замовчувати факти домашнього насильства. Окрім дзвінка на спецлінію «102», громадяни можуть звертатись до спеціальних служб та українських і міжнародних організацій, де можна отримати необхідну консультацію та підтримку:

Читайте також: Три вантажівки, рейсовий автобус та 2 позашляховики: офіційні деталі ранкової ДТП на Тернопільщині (Фото)

Exit mobile version