Житель Тернопільщини переправляв ухилянтів за кордон (Фото/Відео)

Фото: поліція Тернопільщини

На Тернопільщині чоловік за два місяці вивіз з України 13 осіб. За скоєне йому загрожує до семи років позбавлення волі. Фігурантові оголосили про підозру та заарештували. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

У ході досудового розслідування слідчі встановили, що підозрюваний ще у серпні 2022 року отримав ліцензію на міжнародні перевезення вантажів великогабаритним транспортом. Ліцензія була дійсна впродовж 90 днів.

Фото: поліція Тернопільщини

За словами начальника міграційної поліції ГУНП в Тернопільській області Олександра Буняка, обвинувачений шукав охочих виїхати з України через знайомих, вносив їх у відповідну базу другими водіями та, перетнувши кордон, залишав на території Євросоюзу.

Фото: поліція Тернопільщини

Зібравши достатньо доказів, слідчі та оперативники міграційної поліції ГУНП у Тернопільській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури за силової підтримки бійців спецпідрозділу провели обшуки за місцем мешкання фігуранта. Вилучили мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи та Mercedes-Benz, – повідомили у поліції.
Фото: поліція Тернопільщини

Наразі слідчі встановлюють яку суму підозрюваний оцінював свої послуги. Зловмиснику оголосили про підозру відповідно до частини 2 статті 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинені щодо кількох осіб)Кримінального кодексу України.

Обвинуваченому обрали запобіжний захід – арешт з правом внесення застави у розмірі 240 000 гривень. Слідчі дій тривають.

Читайте також: Майже 1800 п’яних водіїв зловили на Тернопільщині 

Exit mobile version