У громаді на Тернопільщині будуть відстрілювати лисиць

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

У Підгаєцькій громаді на Тернопільщині зафіксували різке збільшення популяції лисиць. Це становить загрозу здоров’ю людей і домашніх тварин через можливе перенесення різних хвороб, зокрема сказу. Відтак, ухвалили рішення про відстріл тварин. Про це пише Файне місто з посиланням на Підгаєцьку міську раду.

Так, міський голова Ігор Мерена провів робочу зустріч з Нікітюком Анатолієм (заступник начальника СПД №2 м. Підгайці), Червінським Василем (в.о. голови УТМР), Тронкою Василем (лісничий Підгаєцького лісництва) та Лучкою Володимиром (головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини). Учасники зустрічі дійшли спільного рішення провести відстріл відповідно до протоколу номер 2-2024 засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії від 26 березня 2024 року.

Згідно з протоколом, силами єгерської служби на території мисливських угідь буде проведено заходи з регулювання чисельності лисиць шляхом відстрілу, з метою доведення популяції до 0,5-1 голови на 1 тис. га (10 кв. км) угідь. Вже в липні планується розпочати проведення цих заходів, – йдеться у повідомленні.

Мешканців громади просять бути особливо уважними і дотримуватися наступних рекомендацій:

Читайте також: З’їхав у ставок: на Тернопільщині рятували водія та пасажирів (Фото)

Exit mobile version