На Тернопільщині 170 людей з інвалідністю шукають роботу

Фото: з відкритих джерел

На Тернопільщині 170 людей з інвалідністю потребують працевлаштування. Роботодавці, які їх візьмуть на роботу, отримають компенсації. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільський обласний центр зайнятості.

Особам з інвалідністю у місцевих підрозділах Тернопільського обласного центру зайнятості сприяють у підборі підходящої роботи відповідно до їх професійних навичок і знань, рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальної програми реабілітації, побажань людини; організовують професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації; залучають до посильної тимчасової зайнятості, навчають техніці пошуку роботи та самопрезентації, сприяють у започаткуванні власної справи, – йдеться у повідомленні.

За даними служби зайнятості, з початку року послугами скористались 519 людей з інвалідністю (серед них 44 учасників бойових дій, 46 ВПО), з них:

Станом на 1 липня через місцеві підрозділи Тернопільського ОЦЗ шукають роботу 170 безробітних з інвалідністю.

Роботодавці області пропонують 110 вакансій для осіб з інвалідністю

Як додають у службі зайнятості, найбільше потрібні:

Компенсації за працевлаштування людей з інвалідністю

Роботодавці, які працевлаштовують людей з інвалідністю, можуть отримати компенсацію фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю I чи II групи. ЇЇ граничний розмір:

Також роботодавцям можуть виплатити компенсацію 50% витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної з/п, за працевлаштування безробітних осіб з інвалідністю, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного більше 1 місяця. Термін працевлаштування такого безробітного – понад 1 рік. Термін виплат – 6 місяців упродовж 1 року. Розмір компенсації становить 8000 гривень. Щоб отримати цю виплату, роботодавець протягом двох місяців з дня працевлаштування людини з інвалідністю має подати заяву до центру зайнятості.

До того ж, можуть виплатити компенсацію за працевлаштування людей з інвалідністю зі статусом внутрішньо переміщених осіб, які були прийняті на роботу після початку повномасштабної агресії. Це компенсація мінімальної заробітної плати, тобто 8 000 гривень. Максимальна тривалість компенсації – 6 місяців. Подати документи можна в електронній формі через портал Дія.

За детальнішою інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil або за тел. «гарячої лінії» – 0635765756.

Читайте також: «Допомога армії від Тернополя» вирушила у чергову поїздку до захисників на фронт

Exit mobile version