На Тернопільщині заборонили відвідувати ліси через надзвичайну пожежну небезпеку

Фото:

Фото ілюстративне з мережі інтернет

На Тернопільщині, Буковині та Хмельниччині заборонено відвідувати ліс через надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Про це пише Файне місто з посиланням на Подільський лісовий офіс.

За даними Укргідрометцентру, загроза зберігатиметься щонайменше до 4 липня. Відвідування лісів при надзвичайному рівні пожежної небезпеки заборонене.

За повідомленням Тернопільського обласного центру з гідрометеорології, 2 липня в лісах та інших природних об’єктах області – висока 4-го класу та надзвичайна пожежна небезпека 5-го класу, лише на півночі області пожежна небезпека відсутня. Погодні умови на більшій частині території області сприятимуть високій ймовірності виникнення та розповсюдження лісових пожеж, при наявності джерел займання (відкритого вогню).

Фото: Тернопільський ЦГМ

90% випадків лісових займань стається через вину людей. При цьому під час високої температури повітря та бездощової погоди вогонь розповсюджується надзвичайно швидко. Особливо у лісах, де переважають хвойні насадження – північ Хмельницької та Тернопільської областей.

Рейдові групи посилено охороняють та ретельно відстежують ситуацію у лісових масивах, тим часом лісові пожежні команди філій Подільського лісового офісу ДП «Ліси України» перебувають у повній готовності, – йдеться у повідомленні

Порушників лісового і природоохоронного законодавства будуть притягувати до відповідальності.

Читайте також: З 1 липня на водоймах в Тернопільській області можна ловити раків

Exit mobile version