Митрополит Епіфаній звершив молебень перед Тернопільським образом Богородиці (Фото)

Фото: ПЦУ

У неділю, 30 червня, під час Першосвятительського візиту до Тернополя Предстоятель ПЦУ Блаженнійший Митрополит Епіфаній звершив молебень перед чудотворним Тернопільським образом Богородиці. Служба відбулась у кафедральному храмі Різдва Христового. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу ПЦУ.

Фото: ПЦУ

Як йдеться у повідомленні, цей образ Божої Матері передала храмові побожна родина тернопільського шевця Маркевича. За переказами, саме у його хатині під час Великого посту 1730-го року замироточив образ Матері Божої. Про чудесні зцілення після молитов перед святим образом свідчать численні дари вдячності, які зберігаються поруч із чудотворною іконою.

Фото: ПЦУ

Блаженнійший Митрополит Епіфаній спільно із архієреями, духовенством, численними вірянами та захисниками Батьківщини піднесли молитви до Божої Матері за якнайшвидше досягнення справедливого миру для України, за захист і допомогу для наших воїнів, за заступництво для тих, хто під владою російського агресора страждає в окупації та в неволі, – зазначили в ПЦУ.

На завершення Першосвятительського візиту Предстоятель біля могили Митрополита Мефодія (Кудрякова) помолився за упокій його душі та звершив покладання квітів.

Читайте також: У Зарваниці 13-14 липня відбудеться загальноукраїнська проща 

Фото: ПЦУ
Exit mobile version