Військовий Олександр Починок виграв суд проти російськомовної тренерки та біатлоніста Підручного щодо української мови

Фото: з сайту Тернополяни

Військовий-доброволець Олександр Починок виграв апеляцію щодо конфлікту з Підручним та Меркушиною. Ще у травні спортсмен, військовий-доброволець, громадський активіст Олександр Починок заявив, що на біатлонному стрільбищі у Підгородньому зрізали десятки дерев та металеві мішені.

За його словами, у другій половині дня, 9 травня, жителі Підгороднього викликали правоохоронців, бо помітили, що на території стрільбища «господарює» невідомий чоловік. Він зрізав дерева й вантажив їх на причеп свого автомобіля. Також зрізав дев’ять установок-мішеней для стрільби з малокаліберної гвинтівки. Олександр Починок звинуватив у цьому директора біатлонної спортивної бази Віктора Щура.

У четвер, 23 липня, у апеляційному суді Тернопільської області розглядали скаргу на постанову Тернопільського міськрайонного суду від 11.06.2020р про притягнення Олександра Починка до адміністративної відповідальності за ст. 173 КУпАП за заявами Ірини Меркушиної та Дмитра Підручного.

Інцидент трапився саме 9 травня на біатлонному стрільбищі в с. Підгородне Тернопільського району, коли Олександр Починок зафіксував крадіжку деревини та дев’яти металевих мішеней.

Після приїзду оперативно-слідчої групи Щур, побачивши що ситуація складається не на його користь, почав видзвонювати і затягувати на стрільбище провокаторів, аби зірвати фіксацію злочину й уникнути відповідальності! Останні почали з’їжджатися за декілька годин на територію стрільбища. Першим на стрільбище приїхав Олександр Степанюк, за ним Ірина Меркушина, Назар Бурик, Дмитро Підручний. Мені також стало відомо, що Щур говорив команді підтримки, що їм потрібно написати на Починка якомога більше заяв. Вони одразу почали виконувати завдання! Ірина Меркушина почала чіплятися до місцевих дітей з батьками, які каталися неподалік на роликових ковзанах: “вам здєсь трєніровацца нєльзя! А ми здєсь будем треніровацца потому што ми зборная України”. Після було ще велика кількість провокацій, на які не ми звертали уваги та спокійно спостерігали за роботою працівників поліції. Нагадаю, що на місці злочину в той час перебувало близько десяти поліцейських. Та це не завадило провокаторам «накатати» декілька заяв із різноманітними звинуваченнями, – пояснює Олександр Починок.

Варто додати, що цікавою є заява, написана зі слів Ірини Мєркушиної, матері біатлоністок Анастасії та Олександри. Мєркушиних, бо, виявляється, їх прізвище правильно писати саме через “є”. Громадянка Ірина обурювалася, що в Тернополі від неї вимагали спілкування українською. І напитала заяву в поліцію. 11 червня по цій справі відбувся суд першої існантції. І його гражданочка Мєркушина успішно програла.

Після розгляду справи в Тернопільському міськрайонному суді позивачі, незадоволені результатом слухання, подали апеляцію.

Підтримати Олександра Починка у суд прийшли десятки бойових побратимів, адже, за їхніми словами, вони неодноразово чули закиди у свою сторону. Мовляв, саме АТОвці постріляли установки на біатлонному стрільбищі.

  

Одразу на початку засідання піднявся градус, адже один із двох адвокатів почав говорити мовою окупанта. Наступна година засідання швидше була схожа на комедійне шоу: азіровська мова, безглузді звинувачення, повна відсутність мотиву, фактів та доказів скоєння правопорушення. Вкотре ми бачимо з боку деяких чемпіонів відверту зневагу до людей, які захищали незалежність та цілісність України, ризикуючи життям, – розповідає Олександр Починок. 

У результаті апеляційну скаргу Підручного Д.В. та Меркушиної І.В. залишили без задоволення,а постанову Тернопільського міськрайонного суду від 11.06.2020 р. щодо Починка О.І. – без змін.

Джерело: Тернополяни

Читайте також: Тернополянин наглядно показав, як водії порушують правила паркування (Відео)

Exit mobile version