Простір психосоціальної підтримки «Дбаю про себе» відкриють у громаді на Тернопільщині (Фото)

Фото: Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб

У Чорткові відкриють простір психосоціальної підтримки «Дбаю про себе» на базі КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги” Чортківської МР. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

У рамках проєкту USAID Ukraine – USAID Україна Розбудова стійкої системи громадського здоров’я, 27 червня, відбулася міжсекторальна зустріч з питань відкриття простору.

Фото: Тернопільський обласний ЦКПХ

Під час заходу було обговорено деталі відкриття простору: які функції буде виконувати; які послуги з охорони психічного здоров’я будуть надаватися; які категорії населення будуть обслуговуватися; яким чином буде проводитися інформування про функціонування даного простору.

Фото: Тернопільський обласний ЦКПХ

Метою Простору є створити сприятливе середовище, де кожна людина матиме доступ до якісних та доступних послуг з психічного здоров’я, і зможе жити повноцінним життям у своїй громаді.

Простір «Дбаю про себе» пропонуватиме:

Фото: Тернопільський обласний ЦКПХ

Психосоціальна підтримка − це важлива частина загального догляду за здоров’ям, яка може допомогти людям впоратися зі стресом, тривогою та іншими психічними проблемами. Війна негативно впливає на психічне здоров’я людей, і «Дбаю про себе» стане цінним ресурсом для тих, хто потребує допомоги, – зазначає Генеральна директорка ДУ Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Відкриття простору «Дбаю про себе» очікується у вересні.

Читайте також: Заходи з нагоди Дня Конституції України у Тернополі (Розклад)

Exit mobile version