Нацгвардійєць Василь «Батя» Курилович розповів тернополянам свою історію (Відео)

Скриншот з відео Файного міста

Ветеран російсько-української війни, учасник «Ігор Нескорених – 2024», кулеметни окремого взводу вогневої підтримки 3 батальйону 14 штурмової бригади Нацгвардії «Червона Калина» Василь Курилович поділився своєю історією. Зустріч воїна із тернополянами відбулась у стінах «Просвіти» в межах проєкту «Їхні очі дивляться в душу», пише Файне місто.

Василь родом з Борщева, що на Тернопільщині. До повномасштабної війни жив спокійним життям лісника. Проте, коли 24 лютого 2022 року росія розпочала жорстоке повномасштабне вторгнення, він не зміг залишатися осторонь. Василь, не вагаючись, пішов захищати рідну землю. Спочатку він вступив до лав тероборони, а згодом – на фронт. У жовтні 2023 року він отримав важке поранення, яке назавжди змінило його життя – воїн втратив обидві ноги та два пальці на руці.

«Батя» наполегливо тренується попри біль та невдачі

Однак навіть у найскладнішій ситуації Василь не втратив волі до життя та віри у перемогу. Він не лише вижив, але й з неймовірною силою духу поставив перед собою нову мету: взяти участь в «Іграх Нескорених – 2024». Це щорічні міжнародні змагання у яких беруть участь ветерани та військовослужбовці, які отримали поранення або травми під час виконання своїх обов’язків.

Військослужбовець поділився, що все це заради обіцянки, яку дав побратимам:

Казав хлопцям: «Ви мене винесли, врятували, тому я мушу поїхати на відбір в Україні, потім – закордон і для вас вибороти медаль.

Щодня Василь, протягом кількох годин, наполегливо тренується у спортивному залі, долаючи біль та невдачі. Його не зупиняють ні фізичні обмеження, ні думки скептиків. Він вірить, що завдяки силі волі та нескоримому духу зможе не лише дійти до мети, але й надихнути інших ніколи не здаватися.

Історія Василя – це не просто розповідь про звитягу та стійкість одного бійця. Це символ українського незламного духу, який не можна здолати ні війною, ні втратами. Це приклад для нас усіх, як навіть у найскладніших обставинах можна знайти в собі сили йти вперед, долати будь-які перешкоди та здобувати перемогу.

Ми мусимо перемогти, щоб наші діти не знали, що таке війна, – сказав боєць.

Василь – герой нашого часу, який своїм прикладом показує, що немає нічого неможливого для людини, яка вірить у себе та свою країну.

Читайте також: «Я на свої очі бачив, що таке «руський мір» та які руїни він несе за собою»: історія військовослужбовця Олексія Перченка (Відео)

Exit mobile version