Під час онлайн-покупки взуття тернополянка втратила 30 000 гривень

Фото:

Фото: мережа Інтернет

У шахрайську пастку потрапила 42-річна жителька Тернополя. Жінка хотіла через інтернет придбати взуття, а натомість у неї з електронного гаманця викрали усі гроші. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУНП в Тернопільській області.

Як з’ясувалося, потерпіла оголошення знайшла на платформі онлайн-оголошень. Зв’язалася з продавцем, аби з’ясувати деталі про товар. Спочатку розмова відбувалася на сайті, а далі аферист продовжив спілкуватися у месенджері. Заявниця погодилася купити взуття, тож невідомий надіслав їй покликання, яке було потрібно заповнити для доставлення. Коли тернополянка ввела необхідні реквізити – з картки зник увесь залишок.

Слідчі Тернопільського районного управління поліції здійснюють розслідування в рамках кримінального провадження відповідно до ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають заходи для встановлення особи шахрая, – повідомляють у поліції.

Поліцейські радять жителям області бути обережними при продажі товарів через інтернет. Не переходьте за іншими посиланнями, які вам надсилають незнайомці, а тим паче не вводьте дані вашої банківської картки: термін дії картки, CVV та PIN-код.

Читайте також: Військово-обліковий документ з QR-кодом можна отримати в усіх ЦНАПах України 

Exit mobile version