Проєкт для людей з інвалідністю реалізували у Тернополі (Відео)

Скришот з відео Файного міста

На базі бібліотеки-філії №2 для дорослих у Тернополі втілили проєкт «Бібліотека обличчям до людей». Його організували для людей з інвалідністю – учасників ГО « Виходь назовні» та інших, пише Файне місто.

Дуже важливо завжди звертати увагу на людей з інвалідністю, бо зазвичай, в попередні роки, вважалося, що таких людей не існує. Вони насправді відкриті, щирі, світлі і ми сьогодні відвідали фотосесію як підсумок проекту, – сказала начальниця управління культури і мистецтв ТМР Світлана Козелко.

В межах проєкту для учасників провели майстер-класи, художні виставки, зустрічі з сучасними письменниками. Люди з інвалідністю мали можливість бути дотичними до тих культурних послуг, які надають бібліотеки у Тернополі, адже там можна не тільки читати книги, а й долучатися до актуальних дискусій, заходів тощо.

Хтось гарно малює, хтось – співає, а ми виявляємо ці таланти і хочемо розповідати, що вони є у нашому місті поряд з нами. Про них потрібно говорити і їх потрібно долучати до культурного життя, – зазначила Світлана Козелко.

Організаторка ініціативи також закликала бібліотеки брати участь у грантових конкурсах, вигравати їх та отримувати фінансування, тим самим реалізовуючи цікаві ідеї.

Читайте також: Медики тернопільської лікарні передали 7 FPV-дронів для захисників

Exit mobile version