“Кримінального авторитета” зі спільником судитимуть за наркотрафік у СІЗО на Тернопільщині (Фото)

Фото: поліція Тернопільщини

Правоохоронці викрили схему постачання наркотиків в Чортківській установі виконання покарань №26. Налагодив наркотрафік у СІЗО “кримінальний авторитет” разом зі спільником. Наразі слідство завершилося і обвинувачених судитимуть. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

За даними слідства, організатор наркотрафіку 25 років з 50-ти провів у тюрмах за квартирні крадіжки та збут наркотиків. Погрожуючи розправою, він змусив кількох осіб на волі купувати заборонені речовини та передавати їх на територію СІЗО.

Спільники ретельно маскували наркотики, ховаючи їх в засоби гігієни, в харчові продукти або зашиваючи в одяг. Окрім цього, чоловік організовував серед ув’язнених заборонені азартні ігри для поповнення “злодійської каси”. 

Фото: поліція Тернопільщини

Обом підозрюваним слідчі поліції оголосили підозру відповідно до ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), а “кримінальний авторитет” відповідатиме перед Законом ще й за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення, посилення та поширення в суспільстві злочинного впливу, вчинені повторно в ізоляторах тимчасового тримання, слідчих ізоляторах чи установах виконання покарань) Кримінального кодексу України. 

Максимальне покарання за інкримінованими статтями – до 15 років позбавлення волі.

Фото: поліція Тернопільщини

Заходи з документування протиправної діяльності злочинних груп проводили працівники управління карного розшуку, слідчі, представники кримінального аналізу та спецпідрозділи Нацполіції області спільно з працівниками ДУ «Чортківська УВП №26» під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

Зібравши достатню доказову базу, слідчі Тернопільщини скерували дане провадження до суду. 

Читайте також: На Тернопільщині зловили шахрайку, яка виманювала сотні тисяч гривень у людей 

Exit mobile version